El club

El Korfbal Club Barcelona, el primer club de korfbal de la ciutat de Barcelona, es va fundar l’any 2006 per un grup de joves amb uns objectius en comú: promocionar i gaudir d’aquest esport encara minoritari a la ciutat.

El KCB està integrat per joves amb molta experiència en el món del korfbal, professionals de l’educació física i tècnics esportius; gent amb moltes ganes i il·lusió que fan possible el seu bon funcionament.

Un dels nostres objectius principals és la creació d’una escola de korfbal base, on els valors de la IGUALTAT, de la COOPERACIÓ en el joc d’equip i el FAIR PLAY es puguin transmetre als joves jugadors que ho practiquin. És per això que estem treballant conjuntament amb la Regidoria d’Esports del Districte d’Horta de Barcelona per tal de promocionar aquest esport entre els nens i les nenes de la ciutat.

No obstant això, el KCB treballa amb centres de tota la província de Barcelona. Actualment hi ha escoles i instituts amb els que el club col·labora a Badalona, L’Hospitalet de Llobregat, Ripollet, Rubí, Santa Coloma de Gramenet i Sant Cugat del Vallès. Fruit del treball en aquesta darrera ciutat va sorgir el KC Sant Cugat.

El primer gran guardó com a equip va arribar a la temporada 2008/09, quan es va proclamar campió de Lliga de la Segona Divisió Nacional. L’any 2013 es va proclamar campió de la Lliga Nacional i es va classificar per jugar l’Europa Cup, la màxima competició continental de clubs.